After Dark Lysdesign bringer nyt liv til bygninger

 

After Dark Lysdesign skaber unikke oplevelser, når mørket falder på. Igennem lys og lyssætning kommer nye og gamle bygninger, byrum og parker til live i mørket. Der skabes unikke oplevelser og en stærk branding. En branding der kan få stor effekt.

Virksomheder og ejendomsbesiddere får nye muligheder

”Jeg etablerede After Dark Lysdesign for lidt over 1 år siden og brænder for at udvide kendskabet til lys og lyssætning, og de virkemidler der er. Jeg har en ambition om at vise virksomheder, ejendomsbesiddere og kommuner hvordan de kan opnå helt unikke brandingeffekter med lys. Der kan med den rigtige lyssætning skabes opmærksomhed omkring en bygning eller et udendørs rum, og beskuerens opfattelse kan fuldstændig ændre sig med lysets virkning. Det er samtidig vigtigt, at lyssætningen bliver udført i samspil med naturen, hvor både dyr og planter har brug for mørke for at kunne trives”, udtaler Morten Buss Andersen, som er founder og ejer af virksomheden After Dark Lysdesign og fortsætter:

”Jeg har i mange år arbejdet med lys som lysberegner og elektriker, og har nu med After Dark Lysdesign fået et ekstra lag på – arkitektonisk lysdesign. Jeg kan tilbyde viden på det tekniske niveau, om belysningsleverandørerne og om de arkitektoniske muligheder, der findes, jeg kan skitsere og 3D animere løsningerne for kunderne, så de får et bedre beslutningsgrundlag og viden om, mulighederne, inden de træffer en beslutning.”

Memphis Mansion – Elvis Museet fik arkitektonisk facadelys

After Dark Lysdesign har lavet en række showcases, der viser, effekten af lys på en bygning. En af dem er Memphis Mansion – Elvis Museet i Randers. På én dag blev der etableret arkitektonisk facadelys, som blev filmet og dokumenteret og inden midnat fjernet igen. Ejeren af Elvis Museet, Henrik Knudsen udtalte efter installationen, som ses på filmen:https://www.afterdark.dk/memphis-mansion-case. “Belysningen var smuk. Bygningen fremstod præcis som den amerikanske drøm, med den stil man ser i Presleys eget land. Lyset må i fremtiden gerne blive en fast del af udtrykket på bygningen.”

Randers Realskole – et storslået udtryk

Randers Realskole var en anden showcase, og den gamle majestætiske bygning, som tidligere har været hospital, fremstod pludselig med al sin pomp og pragt:https://www.afterdark.dk/randers-realskole-case. Belysningen kunne både fremvise bygningen, som den fortjener og sørge for den belysning, der skal til for at tilgå bygningen om aftenen.

Bæredygtighed indbygget i lysdesignet

Lyssætningen skal ifølge After Dark Lysdesign være så bæredygtigt som muligt. Derfor anvendes der de seneste teknologier indenfor LED samt lysstyring, så der aldrig er mere lys end nødvendigt på en bygning eller i et område. Når der er helt mørkt, er der til eksempel brug for mindre lys end i skumringstiden. I tilfælde, hvor kunden ønsker det, kan der helt slukkes for lyset om natten, hvor ganske få alligevel vil opleve det.

”Jeg ser masser af muligheder i at samarbejde med både entreprenører og rådgivere, hvor jeg kan fungere som konsulent og tilføre den specialviden jeg har. En anden mulighed er, at jeg står for hele den arkitektoniske lyssætning og løser projektet fra A-Z. Samarbejdet kan sammensættes så det matcher omfang og ønsker” udtaler Morten Buss Andersen.

After Dark Lysdesign har base i Randers men løser opgaver i hele landet.

Læs mere her.