JFP og Innovater er delegeret bygherre på Eilersmindes Plejehjem

JFP a/s er sammen med Innovater delegeret bygherre på Eilersmindes Plejehjem i Tingbjerg. Plejehjemmet bygges for SAB og er på 10.500 m2. Der har været afholdt første spadestik med ros fra borgmesteren.

Første spadestik og ros til samarbejdet

Sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling deltog i første spadestik og fremhævede i sin tale den imponerende effektivitet, der er på byggeriets tilblivelse.

Steffen Schou Andersen, senior projektleder ved KAB udtaler ligeledes: ”Samarbejdet med JFP og Innovater har været godt hele vejen igennem. Der har været en fælles målsætning om at bygge et kvalitets plejehjem. SUF/Sundheds– og omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune har via en arbejdsgruppe leveret ønsker til byggeriet, og det er der blevet lyttet til. Vi ser frem til et lige så godt samarbejde under opførelsen af plejehjemmet.”

JFP deltog i første spadestik som delegeret bygherre og i praksis fungerende totalentreprenør på projektet. Plejehjemmet skal indeholde 120 plejeboliger fordelt på 1- og 2 værelses lejligheder. På øverste etage indrettes der aktivitetscenter for plejehjemmets beboere. Lokalområdet får ligeledes glæde af aktivitetetscenteret, caféen i stueetagen og mange andre af plejehjemmets faciliteter. I stueetagen etablerer COOP i en del af bygningen en ny COOP365 butik på ca. 1.000 m². Der laves et overdækket parkeringsareal og en varegård, hvor der etableres taghave for plejehjemmets beboere. Navnet Eilersmindes Plejehjem er en hyldest til den danske arkitekt, byplanlægger og professor ved Kunstakademiets Arkitektskole Steen Eiler Rasmussen, som bl.a. var med til at planlægge bydelen Tingbjerg, hvor plejehjemmet ligger.

God og besparende proces

”Processen som delegeret bygherre har været givende. Udbudsformen er god, da der ikke bruges penge på forhandlingsrunder, og det giver flere penge til projektet. Og så er brugerne – Københavns Kommune inddraget i udformningen af plejehjemmet, og det giver gode løsninger til beboerne” udtaler Jesper Friis Poulsen, CEO i JFP. JFP er specialister i plejesektoren og bygger også Betty III Plejecenter på Frederiksberg for SAB og har netop afleveret Friplejehjemmet Fribo i Holte.

JFP er totalentreprenør på Eilersmindes Plejehjem, ERIK Arkitekter arkitekt og landskabsarkitekt, Rambøll ingeniør, SAB bygherre og Københavns Kommune operatør og lejer. Byggeriet afleveres til indflytning i marts 2023.